Overige

Studio Daliel: 14 maart 2021 – Ben jij erbij?

Mogen moslims stemmen tijdens verkiezingen?
Met de Tweede Kamerverkiezingen op komst, heerst onder veel moslims de vraag of stemmen toegestaan is. Wij gaan in gesprek met docent Islamitisch recht Mohamed Akkouh om opheldering te krijgen over dit vraagstuk.

Hoe kan de moslimgemeenschap invloed uitoefenen op de politiek?
Hoe kunnen moslims, behalve deelname aan de verkiezingen, invloed uitoefenen op de politiek en ervoor zorgen dat hun belangen behartigd worden? Hierover gaan wij in gesprek met Mourad Taimounti van Denk Amsterdam.

100 jaar na het einde van het Ottomaanse Rijk: wat leren we als we terugkijken?
Met het einde van het Ottomaanse Rijk een eeuw geleden, kwam er een einde aan centraal politiek leiderschap in de moslimwereld. Het veranderde radicaal de rol van moslims op het wereldtoneel. Wat kunnen wij leren van deze onstuimige periode? Daarover gaan wij in gesprek met Kasim Tekin, een historicus die onderzoek deed naar de laatste fase van het Ottomaanse Rijk.

Wat zijn de gevolgen van de lockdown en thuisonderwijs voor onze kinderen?
Toen de overheid aankondigde de scholen te sluiten waren er zorgen dat dit zou leiden tot een leerachterstand, met name voor kinderen uit sociaal zwakkere gezinnen. Welke impact heeft de periode van verplicht thuisonderwijs op onze kinderen en wat kunnen scholen en ouders doen om eventuele achterstanden op te vangen? Hierover praten wij met socioloog Iliass el Hadioui, docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit.

Aanstaande zondag 14 maart om 20:30 uur gaat Studio Daliel LIVE. 
In onze praatprogramma hebben we deze vier gasten uitgenodigd om deze onderwerpen te bespreken.

 


Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit artikel nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

To top

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie