Maatschappij

Persbericht Waaromislam en Daliel aan Pegida: 1 tegen 1000

In de afgelopen week heeft Pegida-voorman Edwin Wagensveld opnieuw geprobeerd een Koran te verbranden in Arnhem. Met deze handeling heeft hij niet alleen de vrijheid van meningsuiting misbruikt, maar heeft hij ook de grenzen ervan overschreden. Zijn intentie was niet slechts het uiten van een persoonlijke overtuiging, maar eerder het bewust beledigen en kwetsen van Nederlandse moslims.

Deze acties zijn niet langer te rechtvaardigen, aangezien ze gericht zijn op het bevorderen van polarisatie binnen de Nederlandse samenleving en het aanwakkeren van negatieve gevoelens jegens islamitische medeburgers. Om deze reden voelt Waaromislam, in samenwerking met haar achterban en Daliel, de noodzaak om actief tegen deze agenda in te gaan en niet toe te geven aan polarisatie. We hebben besloten om niet deel te nemen aan het verbranden van boeken en het beledigen van bevolkingsgroepen, maar juist om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Als reactie op de haatdaad van Edwin Wagensveld, die door meerdere burgemeesters werd toegestaan en zelfs gefaciliteerd, zullen we vandaag 1000 Koranvertalingen uitdelen in Arnhem.

Boeken zijn bedoeld om gelezen te worden, niet om verbrand te worden. Zonder een inhoudelijk debat kunnen we nooit begrip voor elkaars standpunten ontwikkelen, en juist in een tijd waarin Nederland al zo gepolariseerd is, is dit belangrijker dan ooit.

Ons doel is niet noodzakelijk om mensen te bekeren, maar eerder om hen aan te moedigen het boek met een open houding te lezen, zodat ruim een miljoen Nederlanders zich kunnen laten inspireren in hoe ze in het leven staan. We stimuleren lezers om begrip voor elkaar op te brengen en vragen en onbegrip met betrekking tot Koranverzen voor te leggen aan hun islamitische medeburgers, om zo middels dialoog dichter tot elkaar te komen.

Met deze actie gaan we actief de strijd aan tegen haatzaaierij van mensen zoals Wagensveld en partijen als Pegida. Deze actie is blijvend: iedere keer dat hij (of iemand anders) probeert een Koran te verbranden, zullen wij duizend Korans uitdelen. Hiermee willen we tevens een krachtig signaal afgeven: wij zijn Nederlanders, en de islam is een Nederlandse religie. We kunnen elkaars ideeën best bestrijden, maar dat hoeft niet te leiden tot polarisatie, uitingen van haat en geweld, of het inperken van de vrijheid van religie. We zijn vastbesloten om begrip te bevorderen, zelfs in tijden van diepe meningsverschillen, om uiteindelijk harmonieus samen te leven in ons dagelijks leven.

Voortaan zal het schofferen van de Koran als openbare manifestatie slechts leiden tot een versterking van de aanwezigheid van Korans in Nederland.

 

Waaromislam en Daliel 


Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit artikel nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie