Maatschappij

Ben jij bespioneerd door het ministerie van Sociale Zaken?

Het is het zoveelste overheidsschandaal. Deze week kwam naar buiten dat ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, moslims structureel heeft bespioneerd. Dat half Nederland de afgelopen tien jaar heeft gefungeerd als inlichtingendienst tegen moslims, is inmiddels duidelijk.

Het ministerie geeft aan ’te betreuren’ dat dit is gebeurd (of dat ze zijn gepakt?) en geeft aan orde op zaken te zullen stellen. Maar actief informeren van gedupeerden, zoals de wet haar voorschrijft, lijkt vooralsnog niet te gaan gebeuren.

Het achterhalen of ze slachtoffer zijn geweest, zouden moslims zelf moeten doen. Daarmee sluit ook dit ministerie zich aan bij de houding van het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat eerder stelde dat moslims zelf zouden moeten achterhalen of ze onterecht op lijstjes zijn gezet door de overheid, om daar vervolgens zelf iets aan te doen.

Dat we op onszelf zijn aangewezen is inmiddels duidelijk. Maar we hebben elkaar nog. Daarom heeft Daliel een concept-mail opgezet die eenvoudig te knippen, plakken en in te vullen is en waarmee een verzoek om opheldering kan worden ingediend.

Volgens de website van het ministerie van Sociale Zaken, kan dit verzoek worden ingediend via de volgende gegevens:

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Mw. S. S. Liu, Functionaris voor de Gegevensbescherming
Postbus 90801
2509 LV DEN HAAG
FG@minSZW.nl

 

Concept e-mail

Onderwerp: Ben ik bespioneerd?

Geachte heer/mevrouw,

Via meerdere nieuwsartikelen ben ik op de hoogte gesteld van wederom een overheidsschandaal jegens de Nederlandse moslimgemeenschap. Moslims zouden het doelwit zijn geweest van spionage en geheime onderzoeken vanuit uw ministerie. Alsof dat nog niet genoeg was, lijkt uw ministerie zich ook niet aan de wet te willen houden die zegt dat gedupeerden daarover geïnformeerd dienen te worden: ‘Een woordvoerder van het ministerie claimt woensdag dat het initiatief voor het opvragen van persoonlijke gegevens bij de getroffen burgers ligt. Wie vermoedt door het ministerie heimelijk te zijn onderzocht, zo is de lezing van Sociale Zaken, moet zich zelf bij het ministerie melden‘ schreef NRC.*

Bij deze.
Middels deze e-mail zou ik graag 1) willen achterhalen of ik doelwit ben geweest van een dergelijk onderzoek en 2) uw ministerie willen verzoeken daar niet over te liegen. Indien ik doelwit blijk te zijn geweest, zou ik u willen verzoeken 3) mij volledig te informeren over alles waarbij ik betrokken ben geweest en 4) mij te voorzien van de volledige informatie die over mij is verzameld, geduid en vastgelegd zonder ook maar iets achter te houden wat direct of indirect met mij te maken heeft. Ook zou ik u willen verzoeken 5) mijn volledig in te lichten over de manier waarop die gegevens verstrekt zijn.

Hopende op uw actieve medewerking zonder verwikkeld te raken in bureaucratische rompslomp en met vriendelijke groet,

[Naam]
Nederlandse moslim

E-mail: [vul hier je e-mailadres in]
Telefoon[vul hier eventueel een telefoonnummer in]

*Autoriteit Persoonsgegevens: Ministerie, informeer bespioneerde moslims – NRC


Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit artikel nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie