Identiteit

Teken de petitie en bescherm islamitisch onderwijs!

Klik hier om gelijk door te gaan naar de petitiepagina

Vrijdag maakte Dennis Wiersma, minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, bekend dat hij werkt aan een wet om de grondwettelijke vrijheden van moslims verder mee in te perken.

In een lange brief aan de Kamer, schetst Wiersma een vertekend beeld van de situatie in het onderwijs, om zo aan te kondigen dat hij zich middels nieuwe wetgeving wilt gaan bemoeien met moskeeën en andere islamitische organisaties die onderwijs bieden aan kinderen. Dat dit volgens de Grondwet eigenlijk niet kan, zal hij proberen te omzeilen door nieuwe wetgeving te creëren waarmee het lijkt alsof de kaders van de Grondwet niet geschonden worden, maar die genoeg interpretatievrijheid biedt om dat wél te doen.

Meerdere islamitische organisaties hebben Daliel laten weten stappen te zullen zetten om zich hiertegen te verzetten en ook Daliel zal zich hier niet bij neerleggen.

Steun onze petitie
Daliel heeft een petitie opgezet om het ministerie duidelijk te maken dat moslims zich niet zomaar hun grondrechten laten ontnemen. Ook willen we hiermee een duidelijk signaal afgeven: wij zijn geen probleem waar voortdurend repressieve oplossingen voor dienen te worden gezocht. De islam is een Nederlandse religie en zal altijd onderdeel blijven van Nederland. Net zoals moslims hun uiterste best doen om met hun andersdenkende medemens om te gaan, dienen niet-islamitische Nederlanders (óók elitaire liberalen) moslims te behandelen als andersdenkende, doch volwaardige Nederlandse burgers met onaantastbare grondrechten.

Klik, en teken de petitie!
Deel deze petitie ook met zoveel mogelijk mensen om een zo krachtig mogelijk signaal af te geven.

De inhoud van de petitie

Stop de plannen voor overheidsbemoeienis bij religieuze instellingen!

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs bereidt wetgeving voor, waarmee hij zich op ongrondwettelijke wijze kan bemoeien met informeel onderwijs. Vooral moskeeën en andere religieuze organisaties zullen hieronder lijden. Daliel roept het ministerie van OCW op, hier van af te zien.

Wij, bezorgde burgers die hun grondwettelijke godsdienstvrijheid hoog in het vaandel hebben,

constateren, dat het voornemen van de minister (voor Primair en Voortgezet Onderwijs), om overheidsbemoeienis bij informele onderwijsinstellingen mogelijk te maken, een ernstige aanval is op de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, vrijheid van onderwijs, vrijheid van vereniging én op het recht op gelijke behandeling (voor met name islamitische Nederlanders)

en verzoeken, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om hier volledig van af te zien en om de belijdende Nederlandse moslims niet meer te wantrouwen als zijnde een gevaarlijke vijfde colonne, die door ‘liberalen’ in het gareel zou moeten worden gehouden.


Hidden
Hidden
Hidden
Vond je dit artikel nuttig?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
To top

Middels cookies kunnen wij onze diensten verbeteren. Accepteer ons cookie-beleid en help ons vooruit! Meer informatie